Fem i bagen - DJ Endre 3000

Del

Fem i bagen - DJ Endre 3000

Spiller på Baba Bar, fredag 19. januar

Del

Tekst Redaksjonen

19.01.2024

Bak DJ-navnet Endre 3000 finner vi Endre Dalen, nylig avgått redaktør for Samora Forum og skribent for blader som Klassekampen Musikkmagasinet og Jazznytt.. Han er også et av den kulturelle globaliseringens viktigste talsmenn i Oslo, med arbeid for Mela-festivalen og et aktivt klubbliv der han spiller elektronisk og organisk musikk av forskjellig temperatur og temperament. Blant annet. På en av byens viktigste nye utesteder Baba Bar i Hausmanns gate 8 markerer han fredag kveld 40 pluss runder rundt kloden sammen med Nora Pagu og Global Drama. Les mer om eventet her.

Tidligere på kvelden feirer Endre bursdag på samme sted med Iskald Sound, Djørvy og Rare kids, Ollie Ochoa og ASDFGHJKL.

Hele spillelisten finnes også i helvetes Spotify nederst i saken.

Slikback - «Frost» fra H I K A R I
(SLIKBACK EP, 2023)
Med «Frost» får Kenyas Slikback meg til å lengte etter arktisk techno – særlig Biospheres tidlige virke. Rytmene er likevel annerledes, et sted mellom dekonstruert trap, drill og bass.

Jonzun Crew - «Pack Jam (Remix)» fra Lost In Space
(TOMMY BOY LP, 1983)
Jeg gjenoppdaget for en stund siden Jonzun Crews «Pack Jam» i platesamlingen som en prototype på Detroit electro-soundet som Drexciya stod i front for ti år senere. Lyden av Kraftwerk lusker i bakgrunnen, i en remix av John «Jellybean» Benitez.

Febem, Flexus, CESRV - «Yin-Yang» fra Brime!
(BUTTERZ EP, 2021)
Mye av grunnlaget til funk carioca kommer fra LA electro og Miami bass, men lyden av Brasils favelaer er fortsatt i utvikling og muterer på Brime! med UK grime.

DJ Znobia feat Puto Prata & Puto Português - «Zambinamina» fra Inventor VOL 1
(NYEGE NYEGE TAPES LP, 2023)
«Zambinamina» viser hvordan en sang fra Kamerun reiser: Inn i refrenget på en produksjon av Angolas kuduro-innovatør nummer én, DJ Znobia, men også over Atlanterhavet til Colombia, og etterhvert tilbake over havet til VM i fotball i Sør-Afrika i 2010.


Nídia - «Nunun» fra S/T

(PRÍNCIPE DISCOS EP, 2020)
Jeg har nesten alltid med noe fra Príncipe i bagen, labelen har noe å by på for enhver anledning. Nídia kom med det strålende albumet 95 Mindjeres i høst, men «Nunun» er gjengangeren for meg, der afroportugisisk batida snakker gebrokkent nederlandsk trance.

Hold deg oppdatert

Meld deg på mailinglisten vår, og få nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer og fester.