Fem i bagen med DJ Daeva

Del

Fem i bagen med DJ Daeva

Spiller på åpningen av Bar Souk på Cosmopolite lørdag

Del

Tekst Redaksjonen

25.04.2024

Nasim aka Daeva er en Oslo-basert DJ, kunstner og aktivist født i Teheran. Med en lidenskap for musikk og en dyp forståelse for hvordan den kan forene mennesker, inviterer hun til et eventyr av lyd på tvers av alle syv kontinenter.

Siden 2004 har Daeva figurert tungt på Oslos klubbscene og festivaler, med opptredener på steder som Cosmopolite, Blå, Khartoum, Det Andre Teateret, Nasjonalmuseet, Riksscenen, Munchmuseet, Oslo Pride-parade og mange flere. Lørdag spiller hun på det offisielle åpningspartyet for Bar Souk inne på Cosmopolite på Torshov i Oslo.

1. 47Soul «Gamar» (Moon) 2018
Palestina/Jordan
47 Soul slår nesten aldri feil når det gjelder musikk og sangtekster. Jeg spiller alltid låter fra denne palestinsk-jordanske gruppen som gjennom bevegende musikk og lyrikk kaster lys over hva som foregår i det okkuperte Palestina.


2. Awab & Ghayaz «Harika» 2024
Sudan (راب شارع)
Rap Shar3 er et av mine favorittprogrammer om dagen. Det er en plattform som samler og forsterker ukjente gaterappere. Sudanske rappere er utrolig dyktige. Denne låten viser det som foregår i Sudan om dagen. Musikken er en blanding av hip hop og tradisjonell sudansk rytme. 


3. Bilal Grass «Gule» 2024
Kurdisk/Tyrkisk
Kurdisk musikk og dans er definisjon av fellesskap. Jeg har nesten aldri sett noen danse kurdisk alene, men alltid hånd i hånd og skulder ved skulder med andre. Denne låten vil kunne bevege hvilken som helst kropp


4. Erfan Tahmasbi «Galooband» 2024
Iran
Langs kysten av den persiske gulfen er rytmene magiske. De skapes i et tett fellesskap og derfor har låtene makten til å bevege oss i fellesskap. Denne låten spilles over hele Iran om dagen.


5. Koffi olomide ft Diamond Platnumz. «Achii» 2023
Kongo/Tanzania
Denne kongolesisk-tanzanianske låten kommer med gode vibber. Begge artistene produserer dansbare låter

Hold deg oppdatert

Meld deg på mailinglisten vår, og få nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer og fester.