Fem i bagen med DJ Olle Abstract

Del

Fem i bagen med DJ Olle Abstract

Den levende legenden spiller på Carnival på Dattera fredag og på Nightflight X LYD på Jæger på lørdag

Del

Tekst Redaksjonen

20.02.2024
Foto: Birgit Fauske

Det er få mennesker i landet som har gjort mer for utviklingen av norsk hoftekultur enn DJ Olle Abstract, av noen få kjent som Ole Eiliv Løstegaard. Så vi gratulerer ham med oppgradering av egne sådan. Det er uansett meget godt jobbet av ham å være så sulten, aktiv og viktig i klubb-Norge gjennom så mange tiår, uten å bli en desperat sutregubbe. Han skjønner hva som funker der ute på gulvet.

Siden hiphop-dagene på åttitallet, via en brå overgang til ravekulturen over i house, så mer disco og funk og jazz, og ganske lenge nå alt sammen på en gang i en karakteristisk miks. Som DJ i seg selv, men også som radio-DJ, plateselskapmenneske, og promotor og booker som har gitt oss viktige impulser som også har inspirert norske musikere, DJs og produsenter. I flere år nå har han også stått bak podkasten LYD, som trår til der nesten alle andre svikter: han har presentert ikke bare nye tunes og remikser fra norske klubbmusikkprodusenter men også alle de gode og viktige bevegelsene i jazz, elektronika, pop og soul som egentlig er en del av samme greia. LYD er også noe som tas til klubbene med eventer, og det er dette som skjer lørdag på Jæger, da han har supre Niilas på besøk, aktuell med ny musikk.

Dagen før er det visst karnevalstid, selv om det ikke virker sånn når man ser ut bak gardinen for tiden. Men når han i samkvem med det ferske og lovende livebandet Funk for Forest, som blant annet inkluderer talentfulle Elias Fløtre Løstegaard, påstår at det nettopp er det, vil nok Dattera til Hagen oppleves slik. Vi ba ham om et par låter som finnes i hans metaforiske bag for tiden.

Seven Davis Jnr. «Soul Magic»
Fra Sevens siste album utgitt i januar. Super fyr. Meget leken produsent. Knall soulful house.

Jon B Slammin - «Gear Shift»
Nydelig edit av Johnny «Hammond» Smiths «Shifting Gears fra 1975. Utgitt på London etiketten Shall I bruk It som slipper mye gøy for tida.

https://www.youtube.com/watch?v=waE05Cc12ik

Lars Vaular - «Noe» Niilas remix
Super remix av Jægeraktuelle Niilas. Spiller live på min LYD-kveld på Jæger lørdag. Vaulars stemme over et transete technogroove føles meget riktig. Veldig vakker produksjon.

Austin Ato - «Bertha - I love your edits»
Intens house-edit av Jimmy Castors legendariske «Troglodyte». En klassiker for de av oss som har gått noen runder på gulvet. Det er vanskelig og ikke ble revet med i dansen av denne.

https://www.youtube.com/watch?v=SXH8CaOhDh4

Makés & Life On Mars - «Downstream»
Lyden av sensommer. Virkelig en vokalbanger. Djup house i 130 med et refreng det er vanskelig å få ut av hodet. Spilles i hvert sett.

https://www.youtube.com/watch?v=QNTU8ReFqvY¨¨

Bonus:

Four Tet - «Daydream Repeat»
Denne fikk kidsa til å danse vilt på Lokal i Trondheim sist lørdag. Kveldens største låt. Kieran Hebden er snart klar med nytt album. Jeg gleder meg mye. Tenk om Øya kunne booket sånt, a?

Hold deg oppdatert

Meld deg på mailinglisten vår, og få nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer og fester.