Fem i bagen med DJ Tilla

Del

Fem i bagen med DJ Tilla

«Soul by day, techno by night» fra DJ Tilla, som spiller på The Villa lørdag 9. mars og Skatten lørdag 23. mars

Del

Tekst Redaksjonen

05.03.2024
Selvportrett DJ Tilla

Bak navnet DJ Tilla står den 26 år gamle musikeren Tilla Gaasø fra Nøtterøy. Hun har vært DJ i Oslo de siste åtte årene, med eget artistprosjekt og som flittig platesamler. «Soul by day, techno by night». Om dagen er Tilla en introspektiv singer-songwriter som ifølge seg selv skriver dikt som en form for håndtering av livets kaos, mens hun om natten forvandler seg til en energisk DJ med solbriller og skinnjakke. Hennes siste singel, «Expensive Metals», høstet gode kritikker fra blant annet Scandinavian Soul og Lefuturwave. Som DJ ga hun ut sin første utgivelse «Wolfie Chick» som en del av Club Kowloons «Rare Loops 1».

Foto: Duy Nguyen

DJ Tilla spiller på Sweatshoppen i The Villa lørdag 9. mars - fem timer med house, techno, footwork og trance. Og så på Skatten lørdag 23. mars, hvor det blurgodbiter på vinyl med disco, afro, soul og favoritt-edits.

Photek «Mine to Give» (feat. Robert Owens) (Science, 2000)
Fantastisk låt av Photek med houselegenden Robert Owens på vokal. Varm, enkel og svær på en og samme tid.

Lytt her.

Cygnus X - «Hypermetrical» (Eye Q, 1995)
Sprø trance fra 1995 som bare vokser og vokser, av den tyske duoen Cygnus X (Matthias Hoffmann og Ralf Hildenbeutel). Det lyser opp i hele hjernen min hver gang jeg hører denne, ordentlig adrenalinkick av en låt.

Lytt her.

Tim Reaper - My Definition (UTTU, 2023)
Fantastisk jungle fra britiske Tim Reaper. Jeg elsker å følge med på ham, han gir ut masse bra musikk og katalogen hans er svær. Kontrastfylt og hardtslående, mykt lydlandskap med harde trommer og brummende sub. Det er veldig deilig å høre på.

Lytt her.

Parlet - «Help From My Friends» (Casablanca, 1980)
P-funk/disco fra 1980! Tre rå damer som opprinnelig var backup-vokalister. Jeg ble hektet på dette nylig, etter å ha hørt ihjel musikken til Bernie Worrell som blant annet var keyboardist for Funkadelic / Parliament. Jeg er veldig glad i å høre på Bernie Worrell når jeg reiser, det bare «funker». Veldig tørr vits fra min side, beklager.

Lytt her.

Alpaca Beats - «Don’t Catch Feelings» (Alpaca Beats, 2023)
Garage-vibes fra Alpaca Beats (Alex Cardenal), med pitchet vokal fra meg, basert på en gammel demo. Alex er også DJ og musiker, med prosjektene Alpaca Beats og Alex & The Alpaca. Coveret er oljemalt av fantastiske DJen og kunstneren Espen Iden.

Lytt her.

Foto: Duy Nguyen

Hold deg oppdatert

Meld deg på mailinglisten vår, og få nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer og fester.