Kunstner Tiril Hasselknippe: – Jeg trodde jeg skulle dø

Del

Intervju

Kunstner Tiril Hasselknippe: – Jeg trodde jeg skulle dø

– Jeg føler denne utstillingen har perspektiver som er dypt kroppslige og går inn i opplevelser som der ingen kombinasjon av ord kan egentlig dekke det som skjer.

Del

Tekst Yngve Sikko

12.12.2022
– Karrieren tok en annen vei fordi jeg ikke kunne stå på som jeg hadde gjort. Frem til da hadde hele min selvfølelse og identitet vært bundet opp til arbeid. Å være kunstner. Lage utstillinger. Gjøre det bedre og bedre. Det var en ganske stor knekk å ufrivillig roe det ned, sier Tiril Hasselknippe, for tiden aktuell med installasjonen «Play» på Nitja senter for samtidskunst. (Foto: Julia Kidder)

Akkurat nå vises en utstilling i Lillestrøm som er oppsiktsvekkende fin og … vinteraktig. Lysrør innkapslet i plast er bøyd til buede former, som ser ut som portaler eller døråpninger. Dusgjørende røyk siver ut fra en røykmaskin, og det svake lyset i rommet gjør at skulpturene ser ut som de svever i luften. Man begynner instinktivt å gå gjennom dem.

Play vises på Nitja senter for samtidskunst frem til lille julaften. Absolutt et lite avbrekk man bør unne seg, og Lillestrøm ligger som kjent bare 10 minutter fra Oslo S, og Nitja like ved stasjonen.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.