Heng plata opp på veggen!

Del

Tegneserie

Heng plata opp på veggen!

Den geniale tegneren Lars Fiske har gått hen og blitt utstillingskurator. Men slapp av, det dreier seg om vakre plateomslag designet av tegneseriekunstnere. Utstillingen åpner på (art with a) PURPOSE lørdag.

Del

Tekst Audun Vinger

03.06.2023

Record collectors are pretentious assholes, sa det legendariske hardcore-rockbandet Posion Idea på en platetittel en gang. Men jeg er ikke så sikker på det, jeg kjenner ganske mange av arten, fine gutter og jenter alle sammen. Det er noe rørende og fintfølende ved mange av dem, de klarer bare ikke å gi seg med disse små daglige gledene det er å lete etter skatter, og en dyp kjærlighet til musikk finnes også mange steder. Det er ikke bare krangling om katalognumre, feiltrykk og elendige PostNord-bud.

I tillegg til nødvendige musikalske inntrykk, er det også mange som samler, kjøper, hamstrer inn LP-plater på grunn av estetisk nytelse - coverne er rett og slett pene, interessante, stygge - uansett verd å se og tenke på. Spesielt gjelder dette mye god grafisk design og fotokunst, men det er også en subsjanger der mer eller mindre kjente tegneserietegnere får fritt spillerom til å dekorere omslagene.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.