Hvem skal høre på den nye musikken?

Del

Musikk

Hvem skal høre på den nye musikken?

Hvis man kjøper opp musikkrettigheter i store jafs, har man etter hvert en pen liten pengemaskin gående. Og det har selvsagt noen gjort. Men hva har det å si for musikken som lages nå?

Del

Tekst Mikael Godø

26.12.2022
Fleetwood Mac poserer for fotografene backstage på American Music Awards i 1978. Fra venstre: Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Christine McVie, John McVie og Lindsey Buckingham. Foto: Getty Images.

Min nærmeste bar på Torshov har et ungt klientell og er passe trendy. Musikken på anlegget, derimot, er ofte eldre enn gjestene. En kveld spiller de Fleetwood Macs Rumours i loop. En annen kveld er det Jokke, eller det kan gå i 70-tallsfunk. Dette får meg til å tenke at konflikten mellom generasjonene er overdrevet, og i stor grad skyldes journalister som blåser opp mikrotrender de finner på TikTok og Insta. Sarkastiske memes kan byttes ut med: Ok, boomers, dere lagde utrolig mye bra musikk!

Boomernes musikk dyrkes av alle generasjoner, men artistene har begynt å dø: David Bowie, Tom Petty, Prince, Aretha Franklin og George Harrison, for å nevne noen.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.