Nyhetsbrev #46: Tidens ånd inviterer til Norsk-amerikansk Litteraturfestival neste uke!

Del

Nyhetsbrev #46: Tidens ånd inviterer til Norsk-amerikansk Litteraturfestival neste uke!

Del

Tekst Redaksjonen

30.08.2023

Kjære lesere,

Det har vært lite aktivitet fra oss i sommer grunnet ferieavvikling, sykehusinnleggelse og strukturelle endringer. Men Tidens ånd kommer sterkere tilbake i høst med flere nyhetsbrev, podkaster og arrangementer.

Og det er derfor en glede å kunne invitere dere til en på papiret knall-interessant litteraturfestival i forskjellige rom på Litteraturhuset i Oslo torsdag, fredag og lørdag neste uke. Det faktum at det er gratis inngang for dere som følger Tidens ånd, står ikke i stil med kvaliteten på programmet på årets NALF, den syvende i rekken.

Del gjerne dette nyhetsbrevet med andre du tror vil ha glede av å lese det

Det norske er mer fremhevet i år, der festivalens huskritiker James Wood (professor ved Harvard og fast i The New Yorker) hver for seg skal møte tre glimrende norske forfattere som også er oversatt til engelsk. Vi snakker her om Victoria Kielland, aktuell med My Men, Gunnhild Øyehaug, aktuell med Present Tense Machine: A Novel, og Matias Faldbakken, aktuell med The Waiter.

Vi ser også fram til å igjen kunne møte den herlige forfatteren og magasinskribenten John Jeremiah Sullivan, som på norsk kan leses i essaysamlingen Pulphead - og i Tidens ånd. Han skal holde bluesforedraget «Blind Willie Johnson: Dark Was The Night, Cold Was The Ground», diskutere Cormac McCarthys forfatterskap sammen med Wood og Nalf-veteran Ane Farsethås, og møte Audun Vinger til samtale om sitt forfatterskap og livet sjøl.

Den Berlin-bosatte amerikaneren Thomas Meaney er nylig blitt redaktør for det viktige tidsskriftet Granta, og møter Vinger og Vinduet-redaktør Simen V. Gonsholt til samtale om de litterære tidsskriftenes fortreffelighet før og nå. Han skal også være med i en programpost med Anne Fløtaker, forlagsredaktør i Bonnier, om det sensitive spørsmålet om dagens forfattere lider av selvsensur og de virkningene det kan ha for litteraturen.

Ikke verst, det?

NALF har alltid vært en utpreget sosial festival, og det er åpnings- og avslutningsfest på to av våre favorittsteder i byen, Makulator og Dangerous Club.

Ta med en venn eller to og få med deg tre dager med forhåpentligvis interessante tanker og diskusjoner.

Programmet til årets festival finner du her.

Vennlig hilsen oss i Tidens ånd

Hold deg oppdatert

Meld deg på mailinglisten vår, og få nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer og fester.