Ny, norsk hardstyle-festival: – Vi ser at 18-åringene sulter etter harde kicks

Del

Ny, norsk hardstyle-festival: – Vi ser at 18-åringene sulter etter harde kicks

Til helgen går Hardstyle DNA av stabelen midt i Oslo sentrum, noe naboer og lokalpolitikere ikke har latt gå upåaktet hen.

Del

Tekst Ludvig Furu

26.04.2023
STORE I NEDERLAND: Da Tweekaz, her fra et tidligere Hardstyle DNA-arrangement, er klare for helgens festival. Foto: Hardstyle DNA

Til helgen, i Nedre Foss park på Grünerløkka, rett over elven fra Vulkan, skal det arrangeres, av alle ting, en ren hardstyle-festival. Hardstyle DNA har som mål å bli landets største i sin sjanger: en energisk, rask og brautende versjon av trance, som oppstod på 00-tallet i Nederland og Italia. «Kicks go kongkong», står det i bioen til den norske hardstyle-artisten Refuzion – basstrommelyder som slekter til de enda raskere hardcore- og gabber-sjangerne fra tiåret før.

For allmennheten er det tyske Scooter som har vært hovedinngangen til sjangeren. Under overflaten finner man imidlertid en levende subkultur: det blir arrangert hardstyle-kvelder og festivaler overalt på kontinentet, hele tiden, spesielt i Nederland som arrangerer festivaler som Defqon, Decibel og Rebirth. Verdens største festival for elektronisk musikk, belgiske Tomorrowland, har også dedikerte hardstyle-scener.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.