«Rogue Heroes» er ikke en krigsserie av det ærbødige slaget

Del

Kritikk

«Rogue Heroes» er ikke en krigsserie av det ærbødige slaget

I den rasende energiske krigsserien «Rogue Heroes» får vi bakholdsangrep, farskomplekser, The Clash, spioner, idioter, The Cure, Benny Goodman, romantikk, poesi, Judas Priest og masse eksplosjoner.

Del

Tekst Mikael Godø

14.12.2022
– Krig må gjerne serveres som underholdning, så lenge det skjer i sømmelige former, skriver Mikael Godø. Foto: HBO Max

På tampen av oktober hadde en ny tv-serie om andre verdenskrig premiere på BBCs lineære hovedkanal. Samtidig ble hele sesongen dumpet på HBO Max her hjemme. Krig som tv-drama kan ofte være et langt og høytidelig gjesp, men jeg ble nysgjerrig, for dette var den nye serien til skaperen av Peaky Blinders, Netflix-serien som har vært en snakkis gjennom flere sesonger. Nå skulle Steven Knight ta for seg en annen gjeng med voldelige menn, grunnleggerne av SAS (Special Air Service), en av britenes ypperste elitestyrker.

Serien åpner med en lang kolonne av militære kjøretøy på vei gjennom Libyas ørken i 1941, akkompagnert av munter marsjmusikk. Kolonnen stanser, og vi blir introdusert fra David Sterling, som i syrlige ordelag bebreider sin overordnede offiser for en himmelropende idiotisk feilberegning som har ført til at kjøretøyene er tomme for drivstoff. Lydsporet endres fra marsj til ... AC/DC! Jeg hopper i sofaen av begeistring. Tonen er satt. Dette er ikke krigsdrama av det ærbødige slaget.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.