Rune Christiansen: – Poesien har relativt gode vilkår i Norge

Del

Litteratur

Rune Christiansen: – Poesien har relativt gode vilkår i Norge

– Men man må jo være realistisk. Om man forventer at det å skrive poesi skal føre til rikdom og berømmelse, da kommer skuffelsene til å i kø, sier Rune Christiansen, som er aktuell med diktsamlingen «Marginalia til Harriet Lövenhjelm (1887 - 1918)».

Del

Tekst Audun Vinger

11.01.2023
Rune Christiansen mener bestemt at Harriet Löwenhjelm er en like interessant og betydelig dikter som Edith Södergran. Foto: Baard Henriksen/Oktober Forlag

Noen forfattere får man bare fot for. Siden debuten med diktsamlingen Hvor toget forlater havet (1986) har Rune Christiansen utgitt en lang rekke diktsamlinger og romaner med titler som får en til stoppe opp og innhold som blir værende i kroppen lenge. Hans dype forhold til film og musikk knas inn i setningenes klang. Christiansen har store deler av veien nytt stor anerkjennelse og mottatt priser, men tok vel et byks i den allmenne litterære bevisstheten da han fikk Brageprisen i 2014 for sin roman Ensomheten i Lydia Ernemans liv. Siden har han holdt dampen oppe. Han har noen ganger lange opphold mellom diktsamlingene, men har en god periode nå, med utgivelser i 2019, 2022 og allerede en ny nå i år.

Like betydelig som Edith Södergran

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.