Tidens ånd inviterer: norgespremiere på «The Cathedral»

Del

Invitasjon

Tidens ånd inviterer: norgespremiere på «The Cathedral»

Fjorårets beste film har den blitt kalt, og på torsdag viser vi den på Kunstnernes Hus.

Del

Tekst Redaksjonen

24.01.2023
Unknown block type "paywallEmbed", specify a component for it in the `components.types` prop

Det er ingen grunn til å ikke gjøre noe på torsdag, og vi ser heller ingen åpenbare grunner til å ikke la dette «noe» være å dra på første (og kanskje eneste?) kinovisning av The Cathedral av regissør Ricky D'ambrose.

Sammen med Kunstnernes Hus setter vi den opp førstkommende torsdag (26. januar) klokka 18:00, og du er herved invitert. Bare send en mail til post@tidensand.no og så setter vi deg på lista. Eller så kan du kjøpe billett her, men vi anbefaler det første.

Filmen er en coming-of-age om den jødisk-amerikanske familien Damrosch og deres eneste barn, Jesse. Familiens opp- og nedturer gjennom 80- og 90-tallet skildres gjennom Jesses meditative refleksjoner, formet av hendelser som onkelens AIDS-relaterte død, det anspente forholdet til faren, bombingen av World Trade Center i 1993 og presidentskapet til George W. Bush.

Filmen hadde verdenspremiere på Veneziabiennalen og ble premiert med HFPA-award. Mens Ricky D'ambrose har blitt kåret til en av de 25 største talentene i uavhengig film, og en av tiårets beste nye filmskapere av The New Yorker – som for øvrig skrev følgende i sin anmeldelse av filmen: «Ricky D’Ambrose has developed something more than a style—it’s a method that embodies an idea, one that’s joltingly original and instantly recognizable.».

Så, ja. Post@tidensand.no, for å melde seg på altså.

Her kan du se trailer:

Hold deg oppdatert

Meld deg på mailinglisten vår, og få nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer og fester.