Fem i bagen med Thomas Eiene

Del

Fem i bagen med Thomas Eiene

Spiller på Get Ready på Hør Hør lørdag kveld

Del

Tekst Redaksjonen

06.04.2024
Foto: T Eiene

Det blir mye boss reggae og relatert musikk på en ny utgave av klubben Get Ready i kveld. Dette finner sted på Oslos suverent beste sted for å oppleve musikk spilt på platespillere: Hør Hør i Storgata 36g. Kveldens gjest er Rude Lead. I fjor på samme tid hadde vi et intervju med en av folka bak Get Ready om miljøet for spilling av slik musikk her i byen, det kan du lese her https://tidensand.no/boss-reggae-i-oslo. Men et år er lenge siden, og siden Thomas Eiene er en av landets utvilsomt mest sjelfulle og entusiastiske deejays (hans avspilling av Beres Hammonds «Do This World A Favour» er et av mine største øyeblikk som bargjest siste to år) ville vi gjerne høre hvordan bagen hans så ut foran kvelden. Det vil si, de holder seg mest til sånne små lekre singlekofferter disse her, da.

Foto: T Eiene

Jeg bytter ut så å si alle platene i plateboksen fra gang til gang – for å holde det fresht og interessant for meg selv først og fremst, men også for de publikummerne som eventuelt følger med! Plukket ferdig lørdagens boks tidligere i uken, og her er fem låter som befinner seg i den:

Ernest Wilson «Undying Love» (Studio One, 1968)
— For meg blir det ikke bedre enn dette! En udødelig klassiker fra Studio One. ALT stemmer her, 10/10!

Johnny Osbourne «Power and the Glory» (Techniques, 1972)
— Jeg går gjennom en Winston Riley-periode, og dette er en av hans absolutt fineste produksjoner. Bare hør på den nydelige blåserrekken og de utsøkte harmoniene bak en flott vokal fra en ung Johnny Osbourne.

BB Seaton «Thin Line Between Love and Hate» (Trojan, 1972)
- Den formidable BB Seaton, kjent fra den fabelaktige harmonigruppen Gaylads og både som soloartist og produsent, døde tidligere i år. Som en hyllest til ham tar jeg med denne, en killer tolkning av The Persuaders’ soul-hit.

Concords «Buttoo» (Success, 1969)
- Eksemplariske harmonier med en ung Gregory Isaacs i rekkene!

Hippy Boys – Chop Stick (Capital, 1969)
- Jeg er veldig glad i bra orgel-instrumentaler, og denne er et godt eksempel på en slik - røff, funky og moody!

Hold deg oppdatert

Meld deg på mailinglisten vår, og få nyhetsbrev og invitasjoner til arrangementer og fester.