Kippers & Kapers på Bakkekroen: – I alle dager

Del

Mat

Kippers & Kapers på Bakkekroen: – I alle dager

Arkitektoniske elementer som først og fremst forringer god akustikk, sorte grissini stablet som forkullede vedkubber i et leirbål og smaken av forkulling generelt – Bakkekroen har gjenåpnet i det forjettede Smestadkrysset. Men hvem er det de prøver å nå?

Del

Tekst Kapers & Kippers

09.01.2023
Faste pølsesnabber vaker i brun kraft. Under ligger harde, store biter av kålrot. På siden, halvveis nedsenket i suppen, snirkler en tarm av sennep seg over retten som en uleselig signatur.

Hvilke tanker gjør utelivsgründere seg når de tar over historiske bygg for å fylle det med nytt innhold?

Formodentlig slår de meiselhammeren i grunnmuren med en viss ærefrykt: ingen sum kan kjøpe følelsen gjester får av å gå inn i et etablissement med historisk sus i veggene.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.