Pirring av norske potetganer, eller en pussig besettelse?

Del

Mat

Pirring av norske potetganer, eller en pussig besettelse?

Kippers og Kapers på restaurant Panu: – Det er som om alle rettene har hatt en ambisjon om å være «haute cuisine», men så angret seg og tatt på t-skjorte og jeans på vei ut av kjøkkenet.

Del

Tekst Kapers & Kippers

01.02.2023
Å etablere en ren lyttebar i Oslo er et ideal utenfor rekkevidde når man tross alt inviterer nisseluer, men på Panu er akustikken såpass god at man kan høre lavmælte anmeldelser fra nabobordet: «Dette var helt OK». På bildet: Sjøørret og bønner. Velsmakende og forglemmelig.

Da drapsmannen og musikkprodusenten Phil Spector utviklet produksjonsmetoden som skulle bli kjent som «the wall of sound», var det for å skape illusjonen av et fortettet lydbilde. Den geniale ideen løftet midttonene i en låt og fikk sounden til å virke større, varmere og bedre enn materialet musikerne alene kunne bringe til bords.

Man blir påminnet om Spectors vegg av lyd idet man går inn i den nyåpnede restauranten Panu på St. Olavs Plass. Her er endeveggen i lokalet dekket av en plassbygget hylle i valnøtt, fylt av vinylsamlingen til Panus medeier Eirik Sevaldsens, to massive rørforsterkere, og en Studer båndopptaker – som ikke vites om står der som pynte- eller bruksgjenstand. På siden står to Fyne Audio høyttalere, og i midten en DJ-pult med en rotary-mikser, som denne kvelden definitivt var en pyntegjenstand, der den sto urørt av en DJ.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.