Ekkofestivalen dag 1: Raske jakker, raske avgjørelser, rask rus, ingen impulskontroll

Del

Reportasje

Ekkofestivalen dag 1: Raske jakker, raske avgjørelser, rask rus, ingen impulskontroll

– Før man går på festival, skal man helst orientere seg godt og grundig i festivalprogrammet. Allerede på første post sliter jeg litt. Som en simpel stril vet jeg selvsagt ikke hva en «finissage» er.

Del

Ekkofestivalen, som i år arrangeres for nittende(!) gang, er en reell bastion i Bergens musikklivs understrømmer. Med sitt forfriskende rigide fokus på musikken som lydkunst, antikommersiell og ubøyelig, dog ikke fremmed for overraskende krumspring inn i mer populærmusikalske sjangeruttrykk, har Ekkofestivalen blitt et årlig høydepunkt for ikke bare musikkinteresserte i byen, men også folk som først og fremst beskjeftiger seg med andre kunstformer, men verdsetter de – faktisk – unike kunstopplevelsene festivalen gir på sitt beste.

Før man går på festival, skal man helst orientere seg godt og grundig i festivalprogrammet. Allerede på første post sliter jeg litt. Som en simpel stril vet jeg selvsagt ikke hva en «finissage» er, men jeg forstår godt hva «tar ett glass og lytter», som det står i introduksjonen til bestillingsverket «O Nosso Pão», innebærer i praksis. Bjørn Torske har jeg god kjennskap til. Det samme kan ikke sies om portugisiske Rogério Brandão, aka DJ Nigga Fox, men det er uansett disse artistene som har samarbeidet om verket som åpner festivalen, som godt oversatt betyr «Vårt brød». Jeg tenker på vitsen «Vårt Flytende Brød», slår det fra meg, men skriver det likevel inn i reportasjen.

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.