Tim Heidecker kommenterer anklagene mot Andrew Callaghan

Del

Nyhet

Tim Heidecker kommenterer anklagene mot Andrew Callaghan

Komikeren Tim Heidecker, som har produsert «This Place Rules», har fordømt Callaghans oppførsel og sier at han ikke har planer om et fremtidig samarbeid.

Del

Tekst Ludvig Furu

13.01.2023
Skjermbilde: «This Place Rules» / A24 / HBO / Abso Lutely.

Bare en drøy uke etter at youtuber Andrew Callaghans dokumentar, This Place Rules, ble sluppet på HBO, begynte det å sirkulere rykter om at han har trakassert flere kvinner over flere år.

Callaghan, kjent for sine stuntete gonzo-reportasjer på Youtube-kanalene All Gas No Brakes og Channel 5, brukte store deler av pandemien på å reise rundt i USA, på jakt etter sannheten om kulturkrigen som kulminerte i stormingen av kongressen den 6. januar 2021. Tidens ånd omtalte dokumentaren i en anmeldelse.

Anklagene gikk viralt etter Tiktok-brukeren Caroline Elise i forrige uke postet en video, der hun fortalte om en hendelse der Callaghan angivelig hadde insistert på å skulle ligge med henne, selv om hun hadde sagt at hun ikke var interessert. Det tok ikke lang tid før flere kvinner stod frem med liknende historier om Callaghans pågående oppførsel, og delte receipts (bildebevis eller screenshots) i kommentarfelt og nye innlegg.

Callaghan har ennå selv ikke kommentert anklagene, men har angivelig uttalt seg i en telefonsamtale med Youtuber Ethan Klein, der han skal ha bekreftet å ha møtt kvinnene. Klein fortalte i streamen at Callaghan for øyeblikket skal være lagt inn på en psykiatrisk avdeling grunnet panikkangst.

En tydelig preget Tim Heidecker kommenterte hendelsene i en episode av hans podkast Office Hours 12. januar:

Bli Tidens ånd-abonnent

Tidens ånd er en kulturavis for deg som er opptatt av hvordan kulturen er, bør være og ikke være. Akkurat slik som oss.